Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

O μη κερδοσκοπικός Οργανισμός ΜΑΝΑ αποτελεί μία πρωτοποριακή πρωτοβουλία. Δημιουργήθηκε το 2018 με αφορμή την προσωπική μάχη και νίκη ιδρυτικού στελέχους του Οργανισμού με τον καρκίνο του μαστού. Μέσα από όλη αυτή την προσωπική διαδρομή εντοπίστηκαν πολλά και δύσκολα ζητήματα, που επηρεάζουν ουσιαστικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής των γυναικών, που υποφέρουν από τη συγκεκριμένη νόσο.

Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ δημιούργησε έναν ειδικό χώρο για την υποστήριξη και τη δωρεάν κάλυψη των εξειδικευμένων αναγκών των γυναικών με καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο, σεβόμενος πάντα την ανάγκη των ασθενών για απόλυτη διακριτικότητα και εχεμύθεια.
Το Σπίτι του ΜΑΝΑ στεγάζεται στο κέντρο της Αθήνας και έχει εξοπλιστεί κατάλληλα, ώστε κάθε γυναίκα να αισθάνεται ότι:

  • Βρίσκεται σε ένα χώρο, όπου μπορεί να λάβει φροντίδα, απόλυτα προσαρμοσμένη στις δικές της ξεχωριστές και προσωπικές ανάγκες.
  • Μπορεί να απευθυνθεί σε ειδικούς και να βρει υποστήριξη στα θέματα υγείας που την απασχολούν

Η χαλάρωση, το «μοίρασμα», η φροντίδα και η επανασύνδεση των γυναικών με τη θετική πλευρά της ζωής, είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν Το Σπίτι του ΜΑΝΑ.

ΟΡΑΜΑ

Το όραμα του Οργανισμού ΜΑΝΑ είναι να εμφυσήσει την ελπίδα σε κάθε γυναίκα με καρκίνο του μαστού ή με οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικό καρκίνο, καθώς και τη θετική δύναμη της ζωής μέσα από την αγάπη για τον εαυτό της και το δεσμό με την οικογένειά της.

Το Σπίτι του ΜΑΝΑ είναι ένα ζεστό σπίτι, όπου η αρμονία και η άνεση δημιουργούν ένα ήρεμο και στοργικό περιβάλλον φροντίδας, μακριά από το άγχος και την κοινωνική πίεση λόγω της ασθένειας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο Οργανισμός ΜΑΝΑ στοχεύει στην υποστήριξη κάθε γυναίκας, που νοσεί από καρκίνο του μαστού ή  από οποιασδήποτε μορφής γυναικολογικό καρκίνο.  Ειδικότερα, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες φροντίδας, που διευκολύνουν την αποκατάσταση και την επαναφορά κάθε γυναίκας στον κανονικό ρυθμό ζωής της, παρόμοιο με εκείνον που ακολουθούσε πριν την εμφάνιση της νόσου.

ΣΚΟΠΟΣ

A. Η ενημέρωση και η πρόληψη του καρκίνου του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικού καρκίνου, όπως: μήτρας, τραχήλου, ωοθηκών κ.λπ., με την πραγματοποίηση βιωματικών σεμιναρίων και σεμιναρίων αυτοεξέτασης.

 

B. Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του ευρύτερου κοινού σχετικά με τον καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο όπως: μήτρας, τραχήλου, ωοθηκών κ.λπ., μέσα από την οργάνωση συνεδρίων και ομιλιών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

 

Γ. Η δωρεάν παροχή υπηρεσιών φροντίδας από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας σε γυναίκες, που βιώνουν  καρκίνο του μαστού ή γυναικολογικό καρκίνο.
Ενδεικτικά, οι υπηρεσίες, που παρέχονται από τον Οργανισμό ΜΑΝΑ, είναι:

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ – ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η ψυχολογία της γυναίκας, η θετική της σκέψη και η επαναφορά της σε μια αρμονική σχέση με τον εαυτό της θα ενισχυθούν με υπηρεσίες όπως ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπεία, δραματοθεραπεία, life coaching κ.ά.

ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Θα βοηθήσει στη φυσική αποκατάσταση του σώματος της γυναίκας, που έχει ήδη υποβληθεί σε μαστεκτομή μερική ή ολική.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Συμβουλευτική προσαρμοσμένη στις ειδικές διατροφικές ανάγκες της κάθε γυναίκας και κατάρτιση εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ YOGA, PILATES, ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ, ΧΟΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

Προσφέρουν φυσική άσκηση, χαλάρωση και ηρεμία, στοιχεία σημαντικά για τη βέλτιστη αποκατάσταση.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ & ΣΩΜΑΤΟΣ

Ενδεικτικά αναφέρουμε, μεταξύ άλλων, περιποίηση προσώπου και σώματος, μαθήματα μακιγιάζ και σεμινάρια καθώς και υποστήριξη για την αποκατάσταση της τριχόπτωσης μετά από χημειοθεραπεία. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες προσφέρουν δωρεάν εξατομικευμένη περιποίηση προσώπου και σώματος για τη βελτίωση της εμφάνισης και την τόνωση του ηθικού των γυναικών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Μέχρι στιγμής, οι γυναίκες του ΜΑΝΑ έχουν παρακολουθήσει μαθήματα παρασκευής φυσικών σαπουνιών, ζωγραφικής, χειροτεχνίας και διακόσμησης, μαγειρικής, που τους προσφέρουν δημιουργικές γνώσεις, χαρά και χαλάρωση.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ / ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι γυναίκες του ΜΑΝΑ έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν με διάφορους τρόπους, όπως: παρακολουθώντας επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συμμετέχοντας σε οργανωμένες ξεναγήσεις, ενώ η Ομάδα των ανθρώπων του ΜΑΝΑ (γυναίκες, εθελοντές κι εργαζόμενοι) δίνει δυναμικά το παρόν σε διοργανώσεις αθλητικού χαρακτήρα, όπως στο Μαραθώνιο, Race For The Cure, κ.ά.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΧΕΤΙΖΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ

Σεμινάρια από εξειδικευμένους συνεργάτες υγείας, αλλά και άλλης θεματολογίας, όπως βιωματικά σεμινάρια, σεμινάρια αισθητικής και μακιγιάζ κ.ά.

ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Λέσχη βιβλίου, με τη συμμετοχή προσκεκλημένων σχετιζόμενων με τα θέματα ανάγνωσης του κάθε βιβλίου, και συζήτησης

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ Η/Υ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Σεμινάρια με σκοπό την εκπαίδευση των γυναικών του ΜΑΝΑ και την απόκτηση ικανότητας αυτοεξυπηρέτησης σε καθημερινές ανάγκες, όταν υπάρχει ανάγκη.

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Κατά περιόδους πραγματοποιείται δωρεάν Γονιδιακός έλεγχος σε συνεργασία με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθήνας καθηγητή Κύριο Δημόπουλο και το Νοσοκομείο Αλεξάνδρα, με σκοπό την εκτίμηση της κληρονομικότητας, αλλά και την προσαρμογή του θεραπευτικού σχήματος σε γυναίκες με καρκίνο μαστού και κάθε γυναικολογικό καρκίνο.

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ

Δωρεάν προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο και υπηρεσίες στοματικής χειρουργικής στην Πανεπιστημιακή Κλινική Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής με έδρα στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και στο νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός».

0
ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ξεκινήσαμε τη λειτουργία του ΜΑΝΑ τον Ιανουάριο του 2018, προσφέροντας ένα πακέτο δωρεάν υπηρεσιών σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και κάθε γυναικολογικό καρκίνο, το οποίο μέχρι τότε δεν είχε εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

Σταδιακά και σιγά σιγά άρχισαν οι γυναίκες, να δοκιμάζουν τις υπηρεσίες μας και να διαπιστώνουν, με την πάροδο του χρόνου, τη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους. Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε η παροχή των δωρεάν υπηρεσιών του ΜΑΝΑ  και έτσι αρχίσαν να έρχονται όλο και περισσότερες γυναίκες, με αποτέλεσμα να αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των επωφελουμένων γυναικών.

Το ΜΑΝΑ προσφέρει, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, αδιάλειπτα και σε εβδομαδιαία βάση τις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα να αυξάνονται διαρκώς οι ώρες των δωρεάν υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το ΜΑΝΑ δεν σταμάτησε ούτε για μία ημέρα τη λειτουργία του, προσφέροντας τις υπηρεσίες του διαδικτυακά. Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν οι γυναίκες να παραμείνουν σε επαφή με το ΜΑΝΑ και δεν διακόπηκε η ευεργετική επίδραση των παρεχόμενων υπηρεσιών στη ζωή τους. Συνολικά προσφέρθηκαν κατά την πανδημία πάνω από 4000 ώρες.

Σήμερα το ΜΑΝΑ προσφέρει διαδικτυακά τις υπηρεσίες του στις γυναίκες της περιφέρειας και σε όσες για ιατρικούς λόγους αδυνατούν να μετακινηθούν.

0
ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
0
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Από την αρχή της λειτουργίας του ΜΑΝΑ πλήθος εθελοντών στελέχωσε το ΜΑΝΑ, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υποστήριξης ακούραστα και με ιδιαίτερο ζήλο.

Οι εθελοντές μας απλόχερα συνεχίζουν να φροντίζουν όλες τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού και κάθε γυναικολογικό καρκίνο ερχόμενοι στο Σπίτι του ΜΑΝΑ, ενώ άλλοι παραμένουν διαθέσιμοι στα ιατρεία τους, για να προφέρουν πάντα δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Υπάρχουν εθελοντές που είναι από την αρχή μαζί μας και αποτελούν τους πυλώνες λειτουργίας του ΜΑΝΑ. Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκονται πάντα δίπλα μας. Τους ευχαριστούμε εκ βαθέων.

Επιπλέον κάποιες γυναίκες, που ήρθαν στο ΜΑΝΑ ζητώντας υπηρεσίες, μετά από ένα χρονικό διάστημα έγιναν οι ίδιες εθελόντριες και προσφέρουν πλέον αυτές τις υπηρεσίες τους στις καινούργιες γυναίκες.

Ψυχολογική–Ψυχοθεραπευτική-Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική & Υποστήριξη, Φυσιοθεραπευτική Συμβουλευτική & Υποστήριξη, Διατροφικές Συμβουλές από εξειδικευμένους διατροφολόγους, Προγράμματα σωματικής και πνευματικής άσκησης, Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου & Σώματος, εκμάθηση μακιγιάζ  καθώς και υποστήριξη για την αποκατάσταση της απώλειας των μαλλιών μετά από χημειοθεραπεία, Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, Επισκέψεις / Ξεναγήσεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, Συμμετοχή σε αθλητικές δράσεις, Σεμινάρια σχετιζόμενα με τον καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο, Λέσχη βιβλίου και δανειστική βιβλιοθήκη, Σεμινάρια εκμάθησης Η/Υ και περιήγησης στο Διαδίκτυο, Διενέργεια δωρεάν γενετικού ελέγχου.

Οι γυναίκες του ΜΑΝΑ απολαμβάνουν ιδιαίτερα όλες τις παραπάνω υπηρεσίες, δίνοντας έμφαση στις υπηρεσίες, που στοχεύουν κύρια στην ψυχική τους ευεξία και τη φροντίδα της εξωτερικής τους εμφάνισης. Η πρόσφατη προσφερόμενη υπηρεσία προς τις γυναίκες είναι η διενέργεια δωρεάν οδοντιατρικού και γναθοχειρουργικού ελέγχου, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Χρήστου Περισανίδη.

0
ΕΙΔΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
0
ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ξεκινήσαμε τη λειτουργία του ΜΑΝΑ τον Ιανουάριο του 2018, προσφέροντας ένα πακέτο δωρεάν υπηρεσιών σε γυναίκες με καρκίνο του μαστού και κάθε γυναικολογικό καρκίνο, το οποίο μέχρι τότε δεν είχε εφαρμοστεί στην Ελλάδα.

Σταδιακά και σιγά σιγά άρχισαν οι γυναίκες, να δοκιμάζουν τις υπηρεσίες μας και να διαπιστώνουν, με την πάροδο του χρόνου, τη βελτίωση στην ποιότητα της ζωής τους. Από στόμα σε στόμα διαδόθηκε η παροχή των δωρεάν υπηρεσιών του ΜΑΝΑ  και έτσι αρχίσαν να έρχονται όλο και περισσότερες γυναίκες, με αποτέλεσμα να αυξάνει συνεχώς ο αριθμός των επωφελουμένων γυναικών.

0
ΩΡΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Το ΜΑΝΑ προσφέρει, σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, αδιάλειπτα και σε εβδομαδιαία βάση τις υπηρεσίες του, με αποτέλεσμα να αυξάνονται διαρκώς οι ώρες των δωρεάν υπηρεσιών.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το ΜΑΝΑ δεν σταμάτησε ούτε για μία ημέρα τη λειτουργία του, προσφέροντας τις υπηρεσίες του διαδικτυακά. Με αυτόν τον τρόπο μπόρεσαν οι γυναίκες να παραμείνουν σε επαφή με το ΜΑΝΑ και δεν διακόπηκε η ευεργετική επίδραση των παρεχόμενων υπηρεσιών στη ζωή τους. Συνολικά προσφέρθηκαν κατά την πανδημία πάνω από 4000 ώρες.

Σήμερα το ΜΑΝΑ προσφέρει διαδικτυακά τις υπηρεσίες του στις γυναίκες της περιφέρειας και σε όσες για ιατρικούς λόγους αδυνατούν να μετακινηθούν.

0
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Από την αρχή της λειτουργίας του ΜΑΝΑ πλήθος εθελοντών στελέχωσε το ΜΑΝΑ, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υποστήριξης ακούραστα και με ιδιαίτερο ζήλο.

Οι εθελοντές μας απλόχερα συνεχίζουν να φροντίζουν όλες τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού και κάθε γυναικολογικό καρκίνο ερχόμενοι στο Σπίτι του ΜΑΝΑ, ενώ άλλοι παραμένουν διαθέσιμοι στα ιατρεία τους, για να προφέρουν πάντα δωρεάν τις υπηρεσίες τους. Υπάρχουν εθελοντές που είναι από την αρχή μαζί μας και αποτελούν τους πυλώνες λειτουργίας του ΜΑΝΑ. Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκονται πάντα δίπλα μας. Τους ευχαριστούμε εκ βαθέων.

Επιπλέον κάποιες γυναίκες, που ήρθαν στο ΜΑΝΑ ζητώντας υπηρεσίες, μετά από ένα χρονικό διάστημα έγιναν οι ίδιες εθελόντριες και προσφέρουν πλέον αυτές τις υπηρεσίες τους στις καινούργιες γυναίκες.

0
ΕΙΔΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ψυχολογική–Ψυχοθεραπευτική-Ψυχοκοινωνική Συμβουλευτική & Υποστήριξη, Φυσιοθεραπευτική Συμβουλευτική & Υποστήριξη, Διατροφικές Συμβουλές από εξειδικευμένους διατροφολόγους, Προγράμματα σωματικής και πνευματικής άσκησης, Υπηρεσίες Φροντίδας Προσώπου & Σώματος, εκμάθηση μακιγιάζ  καθώς και υποστήριξη για την αποκατάσταση της απώλειας των μαλλιών μετά από χημειοθεραπεία, Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, Επισκέψεις / Ξεναγήσεις σε μουσεία και πολιτιστικούς χώρους, Συμμετοχή σε αθλητικές δράσεις, Σεμινάρια σχετιζόμενα με τον καρκίνο του μαστού και κάθε μορφής γυναικολογικό καρκίνο, Λέσχη βιβλίου και δανειστική βιβλιοθήκη, Σεμινάρια εκμάθησης Η/Υ και περιήγησης στο Διαδίκτυο, Διενέργεια δωρεάν γενετικού ελέγχου.

Οι γυναίκες του ΜΑΝΑ απολαμβάνουν ιδιαίτερα όλες τις παραπάνω υπηρεσίες, δίνοντας έμφαση στις υπηρεσίες, που στοχεύουν κύρια στην ψυχική τους ευεξία και τη φροντίδα της εξωτερικής τους εμφάνισης. Η πρόσφατη προσφερόμενη υπηρεσία προς τις γυναίκες είναι η διενέργεια δωρεάν οδοντιατρικού και γναθοχειρουργικού ελέγχου, υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Χρήστου Περισανίδη.