Αισθητικός
Brief info

Είμαι η Ποσονίδου Δέσποινα, πτυχιούχος αισθητικός. Αποφοίτησα το 1986 από την σχολή αισθητικής και κοσμετολογίας της Ν. Αυγερινοπούλου, με εξειδίκευση στην αισθητική προσώπου, σώματος και make-up. Στη συνέχεια, εργάστηκα ως βοηθός αισθητικού στο Woman’s Club και ως αισθητικός στο ινστιτούτο της Ρούλας Μπάλιου.

Το 1987 έφυγα για να εμπλουτίσω τις σπουδές μου στην Νέα Υόρκη, όπου παρακολούθησα μαθήματα μάλαξης και make – up, ενώ παράλληλα εργάστηκα ως αισθητικός σε beauty salon και spa center. Το 1988 πήρα την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κοσμετολογίας, δίνοντας εξετάσεις στο Department of State “Division of Licensing Services”.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1989, παρακολούθησα μαθήματα ριζικής αποτρίχωσης στο Αττικό Κολλέγιο, ολοκληρώνοντας έτσι τις σπουδές μου. Το 1990 άνοιξα το δικό μου ινστιτούτο αισθητικής, το οποίο και διατήρησα μέχρι το 2010, καθώς λόγω προβλημάτων υγείας αναγκάστηκα να το κλείσω.

Η ενεργή εθελοντική μου δράση ξεκίνησε το 2016, όταν έγινα μέλος του Δ.Ε.Κ.Α (Δίκτυο Εθελοντών Κοινωνικής Αισθητικής), και το 2020 εντάχθηκα στην ομάδα του ΜΑΝΑ. Η ανιδιοτελής προσφορά προς τον συνάνθρωπο αποτελεί για εμένα στόχο ζωής. Ακούραστα και με μεγάλη μου χαρά προσφέρω τις υπηρεσίες αισθητικής σε ομάδες ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Είναι τιμή μου που στηρίζω και εγώ με την μικρή μου συνεισφορά το έργο του ΜΑΝΑ.